5 metode prin care să atragi trafic către afacerea ta

5 METODE PRIN CARE SĂ ATRAGI TRAFIC CĂTRE AFACEREA TA

5 metode prin care să atragi trafic către afacerea ta

Scăderea traficului și a interesului publicului este un lucru real și deloc de neglijat, mai ales în contextul pandemiei și al stresului la care majoritatea oamenilor este supusă. Afacerile ar trebui să își utilizeze resursele pe care le au la dispoziție pentru a-și păstra activi clienții actuali, dar și să atragă clienți noi.

Chiar dacă pandemia a influențat negativ multe domenii de activitate, iar economia și-a încetinit ritmul, acesta este un moment prielnic să câștigi notorietate pentru business-ul tău, să îl faci mai vizibil pentru publicul țintă. De ce? Pentru că majoritatea afacerilor fie tac, fie și-au redus ”vocea”. Simplul fapt că afacerea ta va ”vorbi” o va scoate din rând, o va face mai vizibilă. Dacă vei respecta și regulile de mai jos, șansele de a atrage noi clienți cresc semnificativ.

 

Așadar, cum poți menține clienții existenți și cum poți crea trafic/atrage clienți noi?

 

  1. Creează conținut de calitate.

Pornește de la nevoile pe care le adresează produsele sau serviciile tale și vorbește-le oamenilor despre soluții. Nu-ți vinde marfa, rezumă-te la a oferi soluții. Cu cât este mai util, relevant și interactiv conținutul, cu atât mai mult vei atrage utilizatori spre site-ul și conturile tale de social media. Dacă nu știi ce elemente poți scoate în față pentru a atrage mai mulți potențiali clienți, putem să te ajutăm cu acest lucru printr-o analiză care să îți arate care sunt elementele companiei tale care merită scoase în față.

 

  1. Publică articole pe website și preia-le pe canalele proprii de social media.

Clienții tăi sunt educați, vor face mai întâi o vizită virtuală în social media sau pe site și abia după ce vor căpăta încredere, te vor vizita și fizic. Cu atât mai mult acum, când oamenii fac doar deplasările esențiale, comunicarea de la distanță este cu atât mai importantă.

 

  1. Oferă materiale și servicii gratuite în schimbul înregistrării/completării unui formular.

Faptul că oferi aceste materiale sau servicii cu titlu gratuit, te îndreptățește să afli măcar cu cine vorbești, cine sunt cei interesați de ceea ce oferi. Este un schimb just. Este important ca accesul la aceste materiale și servicii să fie pus la dispoziția clienților într-o formă gratuită, pe o perioadă limitată (de exemplu doar în perioada pandemiei). În caz contrar, vizitatorii nu vor crede în valoarea ofertei și nu o vor accesa. Fac o paranteză legată de prețuri: este foarte important ca reducerea/gratuitatea să fie comunicată în strânsă legătură cu prețul de referință. Mai simplu spus, dacă acești clienți potențiali nu știu că prețul de referință era 300 de lei, de exemplu, reducerea/gratuitatea nu va însemna nimic pentru ei, nu-i vor percepe valoarea.

Un număr cât mai mare de accesări și înregistrări ale unor vizitatori (preferabil calificați – adică potriviți afacerii tale) aduce de la sine un număr mai mare de potențiali cumpărători. Iar în cazul în care vizitatorii nu au accesat oferta, cel mai mic lucru cu care te alegi este că ei vor vedea în continuare  campaniile tale de remarketing. Vom vorbi despre ele într-un articol viitor.

 

  1. Organizează webinarii gratuite.

Oferă o parte din cunoștințele acumulate în domeniu și vei primi în schimb reputație:

  • Clienții din portofoliul actual pot afla despre eveniment prin intermediul unui newsletter trimis către baza de date, respectând termenii de GDPR.
  • În paralel, publicul țintă care ar putea fi interesat de ofertele tale, dar încă nu face parte din comunitatea afacerii tale, poate vedea anunțurile/campaniile de canalele de Social Media.

 

  1. Oferă o experiență personalizată.

Unul dintre cei mai importanți pași prin care poți construi o bază de clienți loiali este să le oferi atenție și să le satisfaci nevoile și dorințele prin oferte individualizate. Această personalizare implică un studiu amănunțit al comportamentului clienților tăi potențiali în mediul online, mesaje personalizate și conținut contextual. Acest lucru necesită timp și construcția unui persona a publicului, lucru pe care ți-l punem la dispoziție alături analizarea modului în care compania ta comunică în mediul online cu aceștia.

 

În concluzie, în această perioadă, nu uita că acolo, în online și Social Media, sunt mulți clienți potențiali care așteaptă să fie tentați de ceea ce ai de spus. Dacă știi cum să le vorbești, vei crea conexiuni cu ei, care se vor transforma în comenzi sau recomandări. Spor!

 

No Comments

Post A Comment